Canon a fost dat în judecată pentru dezactivarea abuzivă a funcției de scanare la consumarea cartușelor de cerneală

Compania a trebuit să plătească despăgubiri de până la 5 milioane de dolari în cadrul unui proces colectiv, fiind acuzat că dezactivează nejustificat funcția de scanare pe imprimantele multifuncționale ale căror cartușe de cerneală sunt aproape consumate, informează Go4it. 

Imprimantele color sunt surprinzător de accesibile, dar asta se datorează faptului că majoritatea profitului provine din înlocuirea cartușelor de cerneală la prețuri prea mari. De cele mai multe ori, aceste imprimante de uz casnic vor deveni complet dezactivate prin intermediul software-ului atunci când unul dintre cartușele de culoare se epuizează, obligându-i pe proprietari să continue achiziționarea de înlocuitori, chiar dacă aceștia  intenționează doar să imprime doar texte alb-negru.  

Cu alte cuvinte, scanarea documentelor nu are legătură directă cu printarea acestora, utilizatorul fiind îndreptățit să folosească imprimantele Canon de tip All-in-One pe care le-au achiziționat integral așa cum doresc, fie și doar pentru a scana documente. 

David Leacraft, reclamantul în cauză, a depus acuzații la un tribunal din statul New York, împotriva multifuncționalelor Canon care nu permit scanarea documentelor sau trimiterea faxurilor, în cazurile în care cartușele de cerneală afișează indicatorul Low Ink, sunt complet goale sau nu au fost instalate.

Reclamația lui David Leacraft s-a transformat într-un procesul colectiv la care s-au alăturat alți 100 de reclamanți care au solicitat acordarea unor despăgubiri estimate la nu mai puțin de 5 milioane de dolari pentru daune morale și costuri de judecată.

O situație similară a fost semnalată și în 2015 de către o serie de clienți care au accesat forumurile de suport tehnic, pe motiv că nu își pot folosi scanerele atunci când cerneala este scăzută. Reprezentanții companiei au anunțat că nu există o rezolvare pentru situația semnalată. 

Sursă: gofit.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>