Apple reduce producția iPhone 13 5G din cauza crizei de semiconductoare

Gigantul american a anunțat că este nevoit să-și reducă obiectivele de producție proiectate pentru iPhone 13 anul acesta cu până la 10 milioane de unități, pe măsură ce lipsa prelungită a cipurilor va atinge produsul său emblematic, potrivit surselor. 

Compania se aștepta să producă circa 90 de milioane de modele noi în ultimele trei luni ale anului, dar pe baza unor discuții între parteneri de producție, totalul va fi mai mic, având în vedere că Broadcom Texas Instruments se luptă să livreze componente. 

Apple este unul dintre cei mai mari cumpărători de cipuri la nivel mondial și stabilește ritmul anual pentru lanțul de aprovizionare cu produse electronice. Dar chiar și cu o cerere de piață puternică, compania se confruntă cu aceleași întreruperi ale aprovizionării care au făcut ravagii în industriile din întreaga lume. Mari producători de cipuri au avertizat că cererea va continua să depășească oferta pe tot parcursul anului viitor. Apple primește piese de afișare de la Texas Instruments și componente wireless de la Broadcom.

La începutul acestui an, compania a avertizat că se va confrunta cu constrângerile de aprovizionare pentru linia de produse iPhone și iPad în cel de-al treilea trimestru din acest an, perioadă care a inclus aproximativ o săptămână și jumătate din veniturile noului iPhone 13.

Sursă: bloomberg.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>