NASA trimite o navă spațială într-o călătorie de 12 ani pentru a explora asteroizii care orbitează în jurul lui Jupiter

La sfârșitul săptămânii trecute, agenția americană a anunțat că pregătește un nou robot spațial, având obiective axate pe explorarea unui roi de asteroizi îndepărtați care se adună în jurul lui planetei Jupiter.  

Nava spațială fără echipaj, numită Lucy, este prima care țintește aceste roci spațiale, în mare parte neexplorate, în speranța că va descoperi mai multe informații despre cum s-a creat planeta noastră. La fel ca alți asteroizi din vecinătatea noastră cosmică, se crede că aceste corpuri formate din rocă masivă, cunoscuți sub numele de Troienii Jupiter, denumiți după Războiul Troian de astronomul care le-a calculat pentru prima dată orbitele distincte, au o vechime de 4,5 miliarde de ani. 

Cercetătorii se bazează pe teoria conform căreia, la nașterea Sistemului nostru Solar, un disc gigant de gaz și praf s-a învârtit în jurul Soarelui și, în cele din urmă, materialele au început să se aglomereze, formând planetele. Cel mai probabil, troienii sunt piese rămase din urma formării lui Jupiter, dar care au fost capturate ulterior de gravitația masivă a planetei. 

Sursă: theverge.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>