Microsoft adoptă conectarea prin cod pentru toate conturile și aplicațiile

Gigantul tehnologic a anunțat că utilizatorii de Microsoft ar putea să se conecteze acum la aplicații fără să li se ceară o anumită parolă, folosind Microsoft Authenticator, Windows Hello, o cheie de securitate sau un cod de verificare. 

Microsoft a introdus pentru prima dată această metodă de conectare pe Windows 10 în 2019, unde utilizatorii își puteau înlocui parola cu Windows Hello Face, Fingerprint sau PIN, iar în luna martie a acestui an a fost introdusă conectarea fără parolă pentru utilizatorii comerciali. Compania spune că există câte 579 de spargeri de conturi pe secundă, rotunjind până la 18 miliarde de atacuri pentru fiecare an. 

Potrivit unei postări pe blogul oficial, compania a anunțat că toți utilizatorii vor putea acum să elimine parolele din conturile lor Microsoft și se vor putea conecta alternativ utilizând Microsoft Authenticator, Windows Hello, o cheie de securitate sau un cod de verificare trimis ca text sau e-mail. Aceste metode de conectare funcționează pentru toate aplicațiile Microsoft inclusiv pentru Outlook, OneDrive, Microsoft Family Safety și multe altele. Postarea de pe blog menționează, de asemenea, că această actualizare va fi lansată tuturor utilizatorilor în următoarele săptămâni.

Microsoft a prezentat, de asemenea, pașii pe care ar trebui să-i urmeze un utilizator pentru a scăpa de vechea metodă. Aceștia trebuie să se conecteze la contul lor de Microsoft și să acceseze Opțiuni avansate de securitate. Odată ajuns acolo, selectați Opțiuni de securitate suplimentare pentru a accesa contul fără parolă. Odată ce utilizatorul activează opțiunea, va trebui să urmeze instrucțiunile de pe ecran și să aprobe notificarea din aplicația Microsoft Authenticator.

Sursă: gadgets.ndtv.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>