Noile baterii pentru iPhone vor fi produse de o companie germană la Brașov

Compania germană Varta Microbattery vrea să se extindă pe piața globală, astfel că împreună cu producătorul japonez de roboți SoftBank Robotics au anunțat în cursul lunii trecute că intenționează să lanseze o platformă de baterii.

Potrivit presei locale, compania germană care livrează baterii de mici dimensiuni, în principal pentru dispozitivele Apple, se pregătește să își extindă producția în Brașov, dar numărul de angajați. 

Germanii de la Varta Microbattery sunt recunoscuți pe piața microbateriilor, astfel că în urmă cu ceva timp, compania a devenit lider global în furnizarea de baterii destinate aparatelor auditive, o piaţă într-o continuă creștere la nivel mondial, imediat după ce a primit un ajutor de stat în valoare de 25,3 milioane de lei pentru o investiţie de circa 50 de milioane de lei. 

Cei doi producători au dezvoltat deja bateria pentru robotul umanoid Pepper, capabil să recunoască fețele și să comunice cu ajutorul ecranului tactil. Potrivit surselor, bateriile care urmează să fie fabricate la uzina germană din Brașov vor fi apoi utilizate într-o versiune actualizată a robotului, dar și în alte aplicații ale japonezilor de la SoftBank Robotics. 

De asemenea, renumele mărcii a crescut considerabil după ce a încheiat cu Apple un contract privind livrarea de microbaterii pentru căștile AirPods. În prezent, compania germană se află în topul producătorilor de baterii la nivel global, având uzine în Germania, Indonezia, China și România. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>