Tehnologia SAF promite imprimare 3D la scara de productie

Stratasys, producator american-israelian de imprimante si isteme de productie 3 a anuntat detalii despre seria sa H, o viitoare linie de imprimante 3D bazate pe fuziune in pat de pulbere pentru productia de volum alimentata de tehnologia Selective Absorption Fusion (SAF). 

Reprezentand punctul culminant al peste un deceniu de cercetare si dezvoltare, compania afirma ca imprimantele 3D bazate pe SAF vor furniza un cost competitiv la nivelul de productie, avand in vedere calitatea pieselor, consistenta si fiabilitatea „care asigura satisfactia si randamentul ridicat al productiei”, potrivit informatiilor publicate de TheEngineer.

Tehnologia SAF foloseste o rola anti-rotativa in acoperirea straturilor de pulbere si imprima lichid absorbant pentru a imagina straturile pieselor. Straturile cu imagini sunt fuzionate prin trecerea unei lampi IR pe intreaga durata a patului de imprimare. Conform Stratasys, tehnologia SAF efectueaza acesti pasi in aceeasi directie pe patul de imprimare pentru a oferi o experienta termica uniforma pentru toate piesele tiparite, indiferent de amplasarea lor in constructie. 

Potrivit profesorului Neil Hopkinson, director de tehnologie la Xaar 3D si inventator al tehnologiei din spatele SAF, capetele de imprimare folosesc tiparirea in vrac cu jet de cerneala piezo, care functionează in modul chevron. 

Disponibilitatea comerciala a imprimantelor 3D bazate pe tehnologia SAF este in prezent asteptata in al treilea trimestru al anului 2021. Stratasys gazduieste o conversatie live pe LinkedIn si Facebook pe 7 aprilie, in cadrul careia reprezentantii companiei, alaturi dei profesorul Hopkinson, vor impartasi mai multe informatii si vor raspunde la intrebarile despre noua tehnologie. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>