Samsung va livra ecrane cu capabilități UDC pentru generația iPhone 15

Samsung dezvoltă o nouă tehnologie de cameră sub panou pe care Apple intenționează să o folosească pentru a ascunde Face ID sub afișaj pe modelele de anul viitor numite provizoriu „iPhone 15 Pro”, potrivit surselor citate de site-ul coreean The Elec. 

Soluția cu decupajul dublu de anul acesta pe care Apple o va adopta pe modelele iPhone 14 Pro va fi un compromis, în așteptarea unei soluții adecvate de a ascunde senzorii Face ID. În loc notch, așa cum am văzut în ultimii cinci ani, producătorul american va performa în premieră display-ul telefoanelor sale performante, însă nu vom vedea o eliminarea completă a decupajelor de pe ecran până în 2023, odată cu apariția noii generații iPhone 15 Pro. 

Tehnologia Samsung ar face ca senzorii Face ID să pară invizibili cu ochiul liber, într-un mod similar cu camera ascunsă de sub afișaj de pe smartphone-ul său Galaxy Z Fold3, potrivit raportului. Pe Fold3, densitatea pixelilor de pe camera de sub afișaj este mai mică în comparație cu restul ecranului pentru a permite luminii să ajungă la cameră, însă fotografiile vor avea o calitate relativ scăzută.

Potrivit publicației sud-coreene, Apple va folosi această tehnică pentru a ascunde doar senzorii Face ID, păstrând un decupaj minor pentru camera frontală. Asta pentru că, momentan, cantitatea de lumină și artefacte de imagine care apar ca urmare a integrării camerei în spatele ecranului oferă rezultate mai mici decât camerele frontale obișnuite, chiar și după aplicarea unui „strat” de procesare de imagine cu AI.

Desigur, ca și în cazul generației de anul acesta, doar modelele iPhone 15 Pro vor beneficia de această tehnologie. Modelele „obișnuite” vor primi cel mai probabil ecranul perforat de la iPhone 14 Pro în 2023. LG Display, un producător de panouri OLED care colaborează cu Apple, pare să lucreze la o tehnică similară. Samsung plănuiește să mărească cantitatea de lumină care ajunge la senzor cu 20% în 2023 și cu 40% în 2024, comparativ cu metodele actuale. 

Sursă: go4it.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>