Asteroidul BO76 va zbura cu 50.000 km/h deasupra Pământului săptămâna aceasta 

NASA a anunțat că un asteroid gigantic se pregătește să se apropie de Pământ în această săptămână. Oamenii de știință au stabilit că dimensiunea rocii spațiale – numită 2013 BO76 – va avea o lățime de aproximativ 200-450 de metri și va călători cu o viteză uluitoare de 50.000 km/h. 

Deși agenția spațială a clasificat asteroidul drept „potențial periculos”, este de așteptat să zboare deasupra Pământului la o distanță sigură. Asteroidul – de dimensiunea unui stadion de fotbal – se va apropia de planeta noastră vineri dimineața, la o distanță echivalentă de peste 13 ori între Lună și Pământ. 

Deci, de ce este catalogat ca potențial periculos? Clasificarea este folosită de oamenii de știință pe baza dimensiunii unui asteroid, precum și a potențialului acestuia de a face treceri apropiate de Pământ. Nu înseamnă neapărat că asteroidul este periculos de aproape de planeta noastră. Deci, de ce se numește „abordare apropiată”? Este un termen relativ. Astronomii văd unii asteroizi ca trecând mai aproape de Pământ decât o fac de obicei. În realitate, aceste abordări apropiate ar putea fi de câteva ori distanța Pământ-Lună. 

Potrivit Centrului NASA pentru Studii de Obiecte Apropiate de Pământ (CNEOS), când asteroidul BO76 se va apropia săptămâna aceasta, viteza sa ar fi de aproximativ 50.000 km/h. CNEOS urmărește constant corpurile cerești pentru a emite avertismente cu privire la potențialele pericole. Dar agenția a asigurat în mod regulat că nu a găsit un asteroid mare care să prezinte un risc de coliziune cu Pământul în viitorul apropiat. Mici asteroizi cad din spațiu în întreaga lume. Ultima dată când un asteroid gigantic a lovit Pământul, a eradicat epoca dinozaurilor. 

Sursă: gadgets360.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>