O platformă cripto a donat câte 25 de dolari fiecărui utilizator ucrainean

FTX, o platformă de tranzacționare cu criptomonede, a declarat că toți utilizatorii săi vor primi o donație în valoare de 25 de dolari. Măsura a fost anunțată pe contul oficial de  Twitter de către CEO-ul companiei, Sam Bankman-Fried, cunoscut în industrie ca SBF. Zilnic sunt tranzacționate active în valoare de 10 miliarde de dolari, compania din Bahamas având peste 9 milioane de utilizatori activi.

Mai multe firme au criticat acțiunile Rusiei și au declarat planuri de a sprijini civilii din Ucraina afectați de conflict. Studiourile pe 11 biți din Polonia și platforma de distribuție GOG din aceeași țară au declarat că toate veniturile de șapte zile din jocul video This War Of Mine vor fi donate Crucii Roșii Ucrainene. Dezvoltatorul de jocuri video 11 Bit Studios și platforma de distribuție GOG, din Polonia, au declarat că vor dona organizației umanitare Crucea Roșie din Ucraina toate veniturile înregistrate în șapte zile de pe urma jocului video This War Of Mine.

Tot cu scopul de a sprijini victimele din Ucraina, comunitatea cripto a strâns aproape 4 milioane de dolari în Bitcoin. O organizație neguvernamentală a primit echivalentul a 675.000 de dolari. Rusia a mobilizat pentru campania din statul vecin peste 180.000 de militari, iar potrivit informațiilor oferite de ONU, peste 100.000 de ucraineni și-au părăsit casele în prima zi a conflictului. 

Mulți dintre aceștia fug în țările vecine, precum România, în timp ce alții caută adăpost în buncăre nucleare și stații de metrou. Potrivit secretarului britanic al Apărării, James Heappey, sute de civili au fost uciși pe lângă personalul militar. Situația se va deteriora în următoarele luni, pe măsură ce cele două grupuri luptă pentru controlul capitalei Kievului. 

Totodată, comunitatea cripto a reușit să strângă echivalentul a peste 4 milioane de dolari în Bitcoin pentru victimele conflictului din Ucraina. Din această sumă, peste 3 milioane de dolari au venit de la o singură persoană, necunoscută. O organizație non-guvernamentală a primit echivalentul a 675.000 de dolari doar în data de 24 februarie. Mulți dintre aceștia se îndreaptă către statele vecine, inclusiv România, iar alții se refugiază în adăposturi și stații de metrou.

Conflictul armat a dus la moartea a zeci de civili, potrivit ministrului britanic al Apărării, James Heappey. Situația se va agrava în perioada următoare când cele două părți se vor lupta pentru controlul asupra capitalei Kiev.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>