Apple pregătește lansarea noilor modele de MacBook, Mac Mini, Mac Pro și iMac cu procesoare ARM        

Odată cu intrarea în noul an, gigantul tehnologic se pregătește pentru a face tranziția computerelor Mac la propriile procesoarele Apple Silicon. Ne așteptăm ca noua generație de laptopuri și dispozitive tip desktop din seriile MacBook, iMac și Mac Pro să apară mai târziu în cursul acestui an. 

Un nou MacBook Pro cu procesor M2 ar putea fi lansat în următoarele luni 

Potrivit lui Mark Gurman de la Bloomberg, care dezvăluie informații în premieră despre produsele Apple în buletinul său informativ PowerOn, primul eveniment de lansare al companiei de anul acesta va avea loc pe 8 martie. Se pare că un nou procesor, Apple M2, va fi introdus pentru a înlocui modelul Apple M1, lansat în urmă cu un an și jumătate. 

Cel mai probabil, componenta va fi dedicată unui nou MacBook Pro de 13 inci, care  va rămâne în ofertă ca alternativă mai ieftină la computerele MacBook Pro cu M1 Pro și M1 Max, dispozitive lansate în toamna anului trecut. Tot în cadrul evenimentului de luna viitoare, ne putem aștepta să vedem noul iPhone SE Plus, echipat cu procesorul A15 Bionic și modem 5G.

Indiferent de ceea ce vom vedea în cadrul lansării, surse apropiate companiei susțin că lansări similare ar putea exista pe tot parcursul anului. Lista lui Mark Gurman include un nou Mac Mini cu procesor M1 Pro, care va oferi un câștig semnificativ de performanță în special la capitolul procesare grafică, și un Mac Mini cu procesor M2, care va oferi upgrade-uri la alte capitole. Totodată, un MacBook Air cu design actualizat și cu un procesor M2 poate fi păstrat până la debutul din toamnă. 

Noul Mac Pro va rula mai multe procese în paralel 

Tot în cursul acestui an, cel mai probabil prin vară, se așteaptă lansarea noii generații de iMac Pro, echipat cu un ecran de dimensiuni mai mari, tehnologie mini-LED și cu aceleași procese întâlnite pe modelele MacBook Pro dezvăluite în toamnă. Tot în gama iMac ar trebui să apară și o generație nouă, cu procesor M2 și cu același design colorat din 2021.

În cele din urmă, compania ar urma să lanseze pentru prima dată un nou dispozitiv din seria Mac Pro, dedicat profesioniștilor, cu procesor Apple Silicon. Acesta ar putea beneficia de multiple procese integrate, cu opțiuni de două sau patru cipuri M1 Max în paralel. 

Sursă: bloomberg.com

Sursă foto: Daniel Acker/Bloomberg

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>