Meta amenință să închidă Facebook și Instagram în Europa, dacă nu i se permite valorificarea datelor colectate despre utilizatori 

Compania amenință că va închide rețelele Facebook și Instagram pentru consumatorii europeni dacă decizia de a bloca utilizarea datelor colectate de utilizatori în scopuri publicitare nu este imediat inversată. Hotărârea Denumită Schrems II, hotărârea Curții Europene de Justiție interzice companiei deținută de Mark Zuckerberg să transmită date despre utilizatorii Facebook conectați în spațiul european către serverele Meta din Statele Unite. 

În schimb, datele stocate pe servere europene și reglementate de autoritățile UE, pe de altă parte, nu mai pot fi utilizate în scopuri publicitare, decât respectând limite foarte stricte privind accesul la date cu potențial sensibil, cum ar fi sex, orientare sexuală sau informații despre minori. 

Se pare că veniturile obținute de Facebook de pe urma utilizatorilor europeni au scăzut, astfel că dacă se iau în considerare și piedicile puse de Apple, care nu mai permit corporațiilor să exploateze clienții iPhone prin strângerea de date despre aceștia, perspectivele pentru companiile care se axează exclusiv pe valorificarea datelor colectate în online încep să pară sumbre. 

Proiectul de lege Schrems II, care a fost validat de Curtea Europeană de Justiție în iulie 2020, a fost ca un răspuns direct la pachetul Privacy Shield, adoptat în Statele Unite după îndelungi acțiuni de lobby din partea entităților economice interesate. Concret, legile americane permit autorităților din sectorul judiciar să colecteze date personale despre cetățenii europeni fără mandat judecătoresc sau aprobări explicite. Actul legislativ lasă privilegii comparabile și pentru întreprinderile care au susținut direct respectivul pachet de legi. 

Fără jurisdicție asupra companiilor lăsate să colecteze date personale după bunul plac, folosind serverele de pe teritoriul SUA, autoritățile de pe teritoriul european nu au avut de ales practic decât să-și impună însăși practicii de colectare a datelor, folosind servere găzduite În Europa și astfel supuse legilor UE.

Sursă: go4it.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>