Facebook introduce „spațiul personal virtual”, împiedicând apropierea utilizatorilor

Acțiunile companiei au scăzut cu 25% după ce cel mai recent raport financiar, potrivit căruia segmentul VR / AR și metavers a pierdut 10 miliarde de dolari în 2021. Cu toate acestea, gigantul continuă să urmărească această strategie pe termen lung. 

În urma celor mai recente scandaluri care au implicat rețeaua de socializare în VR, Horizon Worlds, un joc video gratuit de realitate virtuală, dezvoltat și publicat de Meta Platforms pentru Oculus Rift S și Oculus Quest, anunță capacitatea de a activa o „zonă personală” pentru a evita hărțuirea virtuală. 

Mai multe declarații ale unor femei hărțuite sexual în „metaversul” de la Facebook au apărut recent în presă. Odată cu dezvoltarea acestor spații sociale, cei de la Meta nu au anticipat că anumiți utilizatori îi vor hărțui pe alții prin încălcarea spațiului lor personal, astfel că noua funcție își face apariția abia acum. „Personal Boundry” va fi activat implicit pentru utilizatorii celor două aplicații Horizon și nu va putea fi dezactivat, conform declarației. 

În spațiul virtual, acest lucru creează o barieră invizibilă de 60 cm în toate direcțiile pentru ceilalți. Ca urmare, utilizatorii nu se mai pot apropia foarte mult de avatarul celor care folosesc această funcție. Distanța minimă între doi utilizatori va fi mai mare de 1 metru, însă meta îi avertizează că de acum înainte vor trebui să își extindă mâinile la maximum dacă vor să bată palma virtual. 

Companiei va urmări modul în care utilizatorii reacționează la noua funcție, urmând ca pe baza feedback-ului, să permită utilizatorilor personalizarea anumitor caracteristici ale spațiului personal, cu noi butoane virtuale și elemente de interfață create special. Cel mai probabil, această capacitate va putea fi dezactivată la cerere în viitor.

Sursă: go4it.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>