Tesla elimină noua funcție de condus autonom de pe 54.000 de mașini din cauza unui risc crescut de accident 

Gigantul american dezactivează funcția Full Self-Driving în aproape 54.000 de vehicule. Potrivit unei notificări de rechemare de siguranță emisă de Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA, consecința acestei caracteristici este că „eșecul de a opri la semafor crește riscul unui accident”. 

Mașinile vizate urmează să primească o actualizare de software pentru a elimina una dintre funcțiile pe care Tesla le oferă: „rolling stop”, o caracteristică direcționată către semafoare care ar trebui să ofere mai multă eficiență la pornire. În esență, mașina nu se oprește niciodată complet semnul de circulație, ci continuă să meargă încet până când semaforul devine verde sau până când vehiculul din față pleacă. 

Când o mașină ajunge la o astfel de intersecție și senzorii nu detectează „mașini relevante în mișcare” sau „pietoni și bicicliști relevanți” în zonă, iar vizibilitatea este bună și limita de viteză este 50 km/h, vehiculul își poate continua drumul cu o viteză de până la 5,6 mile pe oră fără oprire. NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) a solicitat eliminarea acestei caracteristici, care a fost încorporată într-o actualizare lansată în octombrie.

Motivul se bazează pe „riscul crescut de accident”, deoarece mașina nu se va putea opri. Oficialii Tesla susțin că nu s-au confruntat cu niciun astfel de incident care implice coliziuni, răni sau decese, ca urmare a acestei capacități. Cu toate acestea, producătorul auto va urma hotărârea NTHSA și vă va anunța că postul va fi revocat până pe 28 martie 2022. Nu va fi necesară o vizită la service, întrucât mașinile Tesla își fac update automat, prin internet.

Sursă: theverge.com 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>