Primul studio de film „spațial” va fi deschis pe ISS. Tom Cruise va da startul cinematografiei spațiale

O companie din Marea Britanie care se ocupă cu producția unui nou film de-a lui Tom Cruise a declarat că are în plan realizarea unui modul privat care să servească drept studio de filmare și sală de sport. Denumită Space Entertainment Enterprise, compania a anunțat, de asemenea, că lucrează cu dezvoltatorul de stații spațiale comerciale Axiom Space, care are propriul parteneriat cu NASA, ce presupune construirea și atașarea unei stații spațiale experimentale pe ISS. 

Axiom speră să lanseze primul său modul, numit Axiom Hub 1, pe ISS până în 2024. Compania va construi apoi stația spațială înainte de a o separa în cele din urmă de ISS în 2028 și de a o face accesibilă celor care doresc să filmeze sau să transmită live din spațiu, putând fi închiriat pentru producții de film, de televiziune sau pentru evenimente sportive. Modulul, care va lua forma unei sfere „gonflabile”, se va putea extinde până la un diametru de 6 metri. Specialiștii spun că pentru un modul spațial, dimensiunile sale sunt destul de generoase și esențiale pentru a putea monta echipamentele necesare filmărilor profesionale, precum lumini, camere sau elemente de decor.

NASA și Axiom Space au declarat anterior că Tom Cruise va călători pe ISS la bordul unei capsule SpaceX Crew Dragon pentru a filma un proiect cinematografic, însă nu se știe data la care va avea loc călătoria în spațiu. Având în vedere programul de dezvoltare al noii stații modulare, actorul va ajunge în spațiu nu mai devreme de 2024, însă până la un tur complet, primul zbor privat pe ISS a fost programat însă pentru luna martie a acestui an. 

Proiectul la care Tom Cruise lucrează cu SEE și regizorul Doug Liman va avea un buget total de 200 de milioane de dolari, însă dacă o parte din producție are loc în spațiu, suma ar putea fi depășită cu ușurință. SpaceX va percepe aproximativ 55 de milioane de dolari pentru o navă spațială Crew Dragon, în timp ce NASA va percepe taxe pentru utilizarea instalațiilor Stației Spațiale Internaționale.

Sursă: theverge.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>