MediaTek a anunțat că va lansa primele produse cu Wi-Fi 7 în 2023. Viteza de transfer crește de 2,4 ori

Dispozitivele echipate Wi-Fi 6 sunt disponibile pe piață de câțiva ani, în timp ce routerele dezvoltate cu această tehnologie avansată devin din ce în ce mai ieftine. Potrivit MediaTek, Wi-Fi 6 permite deja viteze de transfer de câțiva gigaocteți, iar aceste viteze s-ar putea tripla anul viitor, când vor fi lansate primele dispozitive Wi-Fi 7. Compania a anunțat că dezvoltă această tehnologie de ceva timp și că primele produse vor fi lansate în curând, urmând ca standardul Wi-Fi 7 să fie finalizat în 2024. 

Tehnologia Wi-Fi 7, cunoscută și ca IEEE 802.11be, este o actualizare de la standardul Wi-Fi 6 (IEEE 802.11ax) deja existent. Planul actual pentru Wi-Fi 7 adaugă capacitatea de a utiliza canale de 320 Mhz, tehnologia de modulare a amplitudinii în cuadratură (QAM) 4K, funcții de unitate de resurse multiutilizator (MRU) și alte modificări.  Noile caracteristici ar trebui să aibă ca rezultat o creștere teoretică a vitezei de 2,4X față de Wi-Fi 6, deși interferențele de la alte semnale wireless (cum ar fi alte rețele sau orice altceva care utilizează 2,4 și 6GHz) vor reduce probabil acest lucru. 

MediaTek a anunțat că dispozitivele cu Wi-Fi 7 sunt așteptate să ajungă pe piață începând cu 2023, însă standardul va fi finalizat și certificat de IEEE abia în 2024. Anunțul pare să fie una dintre primele declarații publice ale unei companii care se ocupă cu dezvoltarea tehnologie Wi-Fi 7. Totuși, în domeniul dispozitivelor wireless, pot exista diferențe între ceea ce este livrat inițial și ceea ce este eventual aprobat.  

Drept urmare, deși produsele Wi-Fi 7 vor fi disponibile în 2023, nimeni nu garantează că vor asigura compatibilitatea 100% cu noul standard. Rețelele vor fi recunoscute de dispozitivele cu standardul final, dar anumite capabilități ar putea fi limitate. Chiar și viteza maximă de transfer ar putea fi mai scăzută din acest motiv. Odată cu disponibilitatea produselor și a noilor versiuni de routere, ar trebui să asistăm la o creștere semnificativă a vitezei de transmisie wireless, în ton cu noile abonamente de internet care vor putea atinge până la 10 Gbps.

Sursă: xda-developers.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>