Microsoft a depistat programe malware aparținând mai multor agenții guvernamentale ucrainene

Gigantul tehnologic a anunțat într-o postare pe blog la sfârșitul săptămânii trecute că a observat programe distructive în sistemele sale, aparținând mai multor agenții și organizații guvernamentale care lucrează îndeaproape cu guvernul ucrainean. Printre victimele acestor programe malware se numără agențiile guvernamentale ucrainene care furnizează ramuri executive critice sau funcții de răspuns în situații de urgență, a spus Microsoft. 

De asemenea, a fost afectată și o firmă de tehnologie a informației care gestionează site-uri web pentru clienți din sectorul public și privat, inclusiv agenții guvernamentale ale căror site-uri web au fost recent alterate. Gigantul american de software a declarat că atacurile cibernetice nu au folosit nicio vulnerabilitate în produsele și serviciile Microsoft. 

Un atac cibernetic masiv s-a desfășurat joi seară pe site-urile guvernamentale, avertizând ucrainenii să se teamă și să se aștepte la ce-i mai rău. Vineri dimineață, unele site-uri au rămas inaccesibile, determinând oficialitățile să deschidă o anchetă. Ucraina bănuiește un grup de hackeri legat de serviciile secrete din Belarus care a folosit programe malware similare cu cele folosite de un alt grup al serviciilor secrete ruse, potrivit unui oficial de securitate ucrainean. 

„Acest software rău intenționat ar face sistemul informatic inoperabil la activarea acestuia de către atacator”, a spus Microsoft. Compania va continua să lucreze cu securitatea cibernetică pentru a identifica și a ajuta ținte și victime.

Sursă: reuters.com 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>