Cele mai anticipate proiecte spațiale ale NASA care urmează să fie lansate în 2022

Unele dintre cele mai așteptate proiecte spațiale ale NASA sunt programate să fie lansate în 2022. Ne putem aștepta să vedem primele fotografii și rezultate științifice primite de la telescopul spațial James Webb, recent lansat anul acesta, noi misiuni programate pentru a examina o lume nedescoperită și coliziuni planificate între nave spațiale trimise de NASA și luna unui asteroid. 

Misiunea pe Marte 

Pregătiți-vă pentru zboruri cu elicopterul Ingenuity de la NASA, care încă orbitează cu mult peste durata de viață prevăzută, și începerea examinării unor rămășițe provenite dintr-o deltă antică de pe Marte, descoperită în vară de către roverul Perseverance. Probele prelevate din zonă ar putea indica dacă pe Marte există compuși organici care susțin viața sau eventual microfosile.

Misiunea Juno 

Mai multe fotografii spectaculoase din cadrul misiunii Juno,lansată de NASA, care orbitează Jupiter din 2016, sunt pe drum. Nava spațială observă acum o parte dintre cele 79 de luni ale lui Jupiter, ca parte a misiunii sale extinse. În septembrie, va trece pe lângă una dintre cele mai fascinante luni ale planetei. Oamenii de știință sunt fascinați de Europa, deoarece are un ocean vast sub stratul de gheață care ar putea susține viața. 

Telescopului spațial James Webb 

În iunie și iulie, telescopul spațial James Webb va lansa primele fotografii și date științifice. Telescopul are misiunea de a privi în interiorul atmosferelor exoplanetelor și de a privi mai mult în imensitatea universului. În august, NASA va lansa nava spațială Psyche într-o călătorie de patru ani în centura principală de asteroizi dintre Marte și Jupiter. Expediția va investiga un asteroid bogat în metale care este vizibil doar pentru observatoarele terestre și spațiale ca o neclaritate. 

Misiunea DART 

În luna septembrie, NASA prăbușește nava spațială DART în luna unui asteroid pentru a devia mișcarea acestuia din apropierea Pământului. Aceasta va fi prima demonstrație la scară largă a acestei tehnologii pentru apărarea planetară de către agenție. În ciuda faptului că asteroidul și luna sa nu reprezintă o amenințare pentru Pământ, este o bună oportunitate de a pune la încercare tehnologia de deviere a corpurilor cerești. 

Programul Artemis

Între timp, programul Artemis al NASA, care va lansa prima femeie și prima persoană de culoare pe Lună în 2025, este programat să fie testat în 2022. Navele spațiale vor fi supuse unei repetiții generale în ianuarie, care va implică un set complet de operațiuni de încărcare a propulsorului în rezervoarele de combustibil și o numărătoare inversă pentru lansare. În timpul călătoriei, nava spațială Orion se va lansa deasupra rachetei SLS pentru a ajunge pe Lună și a călători la sute de mile dincolo de ea, mai departe decât a mers vreodată orice navă spațială care transportă oameni.

Sursă: republicworld.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>