Apple oprește producția de iPhone pentru câteva zile

Pentru prima dată în mai bine de 10 ani, gigantul american a fost nevoit să-și oprească linia de asamblare pentru câteva zile din cauza lipsei de stocuri de componente. Se pare că problemele de producție au ajuns în sfârșit și în fabricile Apple care a anunță că niciun iPhone nou nu va mai ieși din fabricile partenerilor săi.

Producția de iPhone 13 din perioada septembrie – octombrie a scăzut cu 20% din obiectivele sale inițiale, iar producția de iPad a atins doar 50% din volumul așteptat în același interval de timp. În ciuda inițiativei de a accelera producția în luna noiembrie, Apple nu a reușită să-și atingă obiectivul de a construi 230 de milioane de modele în total în acest an, cu aproximativ 15 milioane de unități, un obiectiv ambițios stabilit la începutul anului 2021. 

Compania americană intenționează, de asemenea, să-și crească livrările de iPhone cu 30% în prima jumătate a anului viitor, atingând un total de 300 de milioane de livrări în 2022, relatează DigiTimes. Una dintre cauzele care au dus la insuficiența stocurilor de componente în fabricile Apple sunt restricțiile din Malaezia și Vietnam, dar și noile reguli din China referitoare la consumul de energie. Totodată, lipsa materiei prime pentru partenerii care dezvoltă componente a fost un alt impediment major în stoparea producției. 

Sursă: gsmarena.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>