Neuralink vrea să implanteze primele cipuri pe creierul uman în 2022

Fondată de Elon Musk în 2016, Neuralink are toate șansele să devină o companie de succes în viitorul apropiat, având în vedere că cercetările desfăşurate în domeniul interfeţelor creier-computer au avansat suficient de mult pentru a permite implantarea cipurilor direct pe creierul oamenilor. 

Compania a ieșit din anonimat în urmă cu doi ani, când a prezentat un prototip pentru un dispozitiv implantabil, capabil să ofere interfaţă directă între dispozitive electronice şi creierul persoanelor paralizate. Dispozitivul este destinat să aibă aplicații medicale, cum ar fi tratarea leziunilor grave ale măduvei spinării și a tulburărilor neurologice. Totuși, ajutorul oferit persoanelor cu deficiențe locomotorii este doar începutul.

Elon Musk a oferit anterior termene pentru ca Neuralink să-și implanteze cipurile pe creierul uman, după numeroase studii pe maimuțe. În februarie, miliardarul a spus că echipa lui de cercetare este pregătită pentru a introduce această nouă tehnologie până la sfârșitul anului 2021.

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, tehnologia Neuralink îți va permite accesul la clinici specializate, undei să-ți implantezi cipuri care să-ți permită să controlezi smartphone-ul sau PC-ul doar cu puterea gândului. De asemenea, Musk nu exclude ideea unui cip destinat șoferilor Tesla, distribuind în acest fel „efortul” dispozitivului destinat condusului autonom. 

Compania a finalizat experimentele desfășurate pe maimuțe și a anunțat că este pregătit să treacă la teste efectuate pe om, confirmând dezvoltarea unui cip fiabil și sigur de folosit, dar care poate fi instalat și îndepărtat în condiții de siguranță. Neuralink a strâns în luna iulie aproximativ 205 milioane de dolari, fonduri care vor fi canalizate către dezvoltarea cipului său. Prin această tehnologie, persoanele care suferă de paralizia totală sau parțială a brațelor și picioarelor să controleze dispozitivele cu mintea. 

Neuralink nu este singura companie care dezvoltă tehnologia interfeței creierului.  Synchron, o firmă de biotehnologie de 20 de persoane a obținut aprobarea de la Food and Drug Administration pentru a începe testarea umană. 

Sursă: businessinsider.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>