Faceți cunoștință cu robotul umanoid care reproduce expresii faciale ciudat de realiste

Engineered Arts, un designer și producător de roboți umanoizi din Marea Britanie, a prezentat recent una dintre creațiile sale cele mai realiste într-un videoclip postat pe YouTube. Robotul, numit Ameca, este prezentat făcând o serie de expresii faciale incredibil de umane. 

La începutul videoclipului, robotul pare să se „trezească”, deoarece expresia sa facială transmite un amestec de confuzie și frustrare odată ce-și deschide ochii. Dar când Ameca începe să-și privească mâinile și brațele, robotul deschide gura și își ridică sprâncenele în semn de uimire. Compania explică faptul că botul nu beneficiază de funcția locomotorie, însă va primi această capacitate la un moment dat. 

Dacă Ameca nu pare să te impresioneze suficient de mult, Engineered Arts a mai dezvoltat un bot realist, numit Mesmer, folosind scanări 3D ale oamenilor pentru a-i oferi o structură osoasă precisă, textura pielii și expresii faciale realiste. Într-un videoclip postat la doar câteva zile după prezentarea lui Ameca, noul Mesmer face o serie de expresii care arată și mai convingătoare. 

Având în vedere că Engineered Arts se concentrează pe crearea de roboți umanoizi pentru divertisment, Ameca și Mesmer vor fi cel mai probabil centrul atenției din cadrul unor evenimente speciale, mai degrabă, decât roboți proiectați să facă anumite munci. Cei care vor să-l vadă pe Ameca în viața reală, acesta urmează să fie expus la CES 2022 în ianuarie. 

Sursă: theverge.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>