AirTags, dispozitivele Apple folosite de hoții de mașini pentru a-și urmări victimele

Dispozitivele AirTag de la Apple permit utilizatorilor să își monitorizeze mai ușor cheile  și obiectele de valoare în cazul în care acestea se pierd. Totuși, aceste dispozitive au ajuns să fie folosite și în scopuri ilegale în Canada de către hoții de mașini. Poliția a identificat deja cinci astfel de cazuri în care mașini scumpe au fost urmărite prin intermediul AirTags pentru a fi apoi furate.

AirTags au compatibilitate Bluetooth integrată și permit urmărirea la distanță, în special în zonele aglomerate. Dispozitivele folosesc rețeaua Find My, permițând oricărui dispozitiv Apple, indiferent că vorbim despre un iPhone, un iPad sau un MacBook, să raporteze automat poziția fiecărui dispozitiv străin pe care îl întâlnește. 

Acum, departamentul auto/Cargo al poliției regionale din York, Canada, a emis o notificare care avertizează că aceste dispozitive a devenit o nouă metodă folosită de hoții de mașini pentru a fura „vehicule de ultimă generație”. Departamentul de poliție susține că AirTag-ul pot fi ascuns aproape oriunde în mașină datorită dimensiunilor sale mici. Notificarea emisă la începutul acestei luni arată că regiunea York a raportat cinci astfel de incidente în care suspecții au plasat mici dispozitive de urmărire pe mașinile furate. 

Hoții par să fie familiarizați cu tehnologia mașinii, deoarece acest lucru nu declanșează alarme. Odată ce au pătruns în interiorul mașinii, folosind șurubelnițe sau alte trucuri, un dispozitiv electronic, folosit de obicei de mecanici pentru a reprograma setările din fabrică, este conectat la portul de diagnosticare de sub tabloul de bord, programând vehiculul să accepte o nouă cheie.

După lansarea acestor dispozitive, compania a integrat o funcție care avertizează utilizatorii de produse Apple că sunt urmăriți, în cazul în care există un AirTag străin în apropierea lor pentru mai mult timp. Pentru a beneficia de această funcție, este necesară instalarea actualizării iOS 14.5 pentru ca mesajul să poată fi afișat. 

Sursă: news18.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>