Apple va trece la propriul design de modem iPhone în 2023

Gigantul tehnologic intenționează să colaboreze cu Taiwan Semiconductor Manufacturing pentru producerea propriilor modemuri 5G, destinate viitoarei game de modele iPhone, se arată într-un nou raport publicat de Nikkei. 

Se spune că Apple vrea să folosească nodul de procesare de 4 nm al TSMC, care nu a fost încă implementat pentru niciun produs comercial. Se pare că modemul este proiectat și testat la 5 nm înainte de a trece la producția de masă în 2023 la 4 nm. 

Lansată anul trecut, prima serie de iPhone-uri 5G a obținut rezultate excelente la capitolul vânzări. Modelul de generație anterioară a beneficiat în sfârșit de cea mai rapidă tehnologie de comunicații, însă producătorul nu ar fi reușit această performanță fără să facă anumite concesii pe care ar prefera să le evite. 

Trecerea dispozitivelor Apple la modemuri cu design propriu este de așteptat să aibă loc cândva în cursul lui 2023, TSMC fiind partenerul ideal de producție în viziunea companiei.  Qualcomm, unul dintre jucătorii dominanți în industria producătoare de componente de modem pentru întreaga linie iPhone 13, a declarat recent că se așteaptă să reprezinte doar 20% din comenzile estimate în următorii doi ani. 

Apple a cumpărat divizia de modemuri 5G de la Intel în 2019, anunțând oarecum o eventuală schimbare. La începutul aceluiași an, Qualcomm și Apple au convenit să pună capăt unei dispute costisitoare cu privire la brevetele de tehnologie a modemului, multinaționala din San Diego primind peste 4 miliarde de dolari ca parte a acordului.

Potrivit raportului, sute de ingineri TSMC cu sediul în Cupertino lucrează deja cu echipa de dezvoltare a cipurilor Apple. Modelele iPhone din 2022 vor folosi tehnologia de fabricație de 4 nm al TSMC, iar unele modele de iPad vor adopta procesoare de 3 nm în 2023.

Sursă: theverge.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>