Meta amână criptarea Facebook Messenger şi Instagram până în 2023

Meta, compania-mamă care deține Facebook, Instagram și WhatsApp, nu intenționează să lanseze criptarea end-to-end (E2EE) în mod implicit pe Messenger și Instagram până în 2023, potrivit unui raport publicat de The Guardian.

Criptarea completă a comunicării făcute prin Messenger şi Instagram era programată în cursul anul viitor, însă compania revine acum şi spune că are nevoie de mai mult timp pentru a-și duce la capăt planul său de a crea un sistem unificat de mesagerie pe toate platformele sale. 

Spre deosebire de WhatsApp, care beneficiază de criptare end-to-end implicită, celelalte aplicații nu beneficiază de același nivel de securitate. De exemplu, pentru utilizatorii de Messenger, criptarea este opţională şi trebuie activată punctual de către aceștia. 

Meta susține că lucrează în prezent la interoperabilitatea celor trei servicii de comunicare pe care le deţine, considerându-se un proces complex şi de durată. În același timp, alte surse sunt de părere că gigantul american trage de timp până găsește o alternativă pentru colectarea datelor. 

Antigone Davis, șeful departamentului de siguranță, atribuie întârzierea preocupărilor legate de siguranța utilizatorilor. Implementarea acestui proces de criptarea completă ar înseamna că doar expeditorul și destinatarul își vor vedea conversațiile. Davis spune că Meta vrea să se asigure că acest lucru nu interferează cu capacitatea platformei de a ajuta la oprirea activității criminale.

Anul trecut, SUA s-a alăturat grupului format din Regatul Unit, Australia, Noua Zeelandă, Canada, India și Japonia într-un apel pentru a acorda acces de criptare forțelor de ordine locale, care ar permite autorităților să vadă mesajele și fișierele criptate dacă este emis un mandat. 

Sursă: theverge.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>