Astra se află acum pe lista companiilor spațiale private care au ajuns cu succes pe orbită

Vehiculul său de lansare 0007 (LV0007), care transporta o sarcină utilă de testare pentru armata SUA, a decolat din complexul portului spațial Pacific din insula Kodiak, Alaska, sâmbătă, la 1:16 ET. După o decolare lină, racheta a ajuns pe orbită aproximativ nouă minute, la 500 km deasupra Pământului. 

După o serie de încercări eșuate de a ajunge pe orbită, startup-ului din California pare că reușește de data aceasta. Prima sa încercare de lansare a avut loc în timpul competiției DARPA din martie 2020, când s-au testat abilitățile de a răspunde solicitărilor armatei americane. Astra nu a reușit să-și lanseze racheta de la sol din cauza unor probleme tehnice. 

Mai târziu, în toamna aceluiași an, Astra a încercat să ajungă din nou pe orbită, dar problemele cu sistemul de ghidare al rachetei au determinat-o să întrerupă zborul. Trei luni mai târziu, Astra a ajuns în spațiu pentru prima dată cu lansarea lui Rocket 3.2, însă nu a reușit să treacă cu succes pe orbită după ce a rămas fără combustibil. 

Cea mai recentă încercare a companiei a avut loc în luna august din acest an. O defecțiune la nivelul motorului a făcut ca LV0006 să alunece pe platforma de lansare în timpul decolării, racheta atingând o altitudine de doar 50 de kilometri.

Acum, Astra se alătură grupului format din Virgin Orbit, SpaceX și Rocket Lab, ca una dintre puținele companii americane care au ajuns pe orbită cu o rachetă privată. Puteți urmări întreaga lansare a Astrei de pe canalul YouTube NASASpaceflight. 

Sursă: theverge.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>