Facebook anunță căștile high-end VR/AR ca parte a proiectului „Cambria”

Compania dezvoltă un nou set de căști bazat pe realitate virtuală de ultimă generație. Cunoscut sub numele de cod „Proiect Cambria”, dispozitivul prezintă camere care transmit videoclipuri color de înaltă rezoluție pe ecranele căștilor. 

În timpul conferinței Facebook Connect care a avut loc săptămâna aceasta, compania a dezvăluit o nouă adăugare la gama sa de hardware Oculus. Acest misterios dispozitiv XR va avea o varietate de funcții care vor oferi o experiență „de vârf” în comparație cu Oculus Quest 2.

Facebook precizează că noul produs nu va fi un succesor al Oculus Quest 2, deși va fi compatibil cu dispozitivele.În plus, ar trebui să conțină și alte funcții de ultimă oră pe care Facebook nu le poate include încă în gama Oculus Quest. Nu există un preț sau o dată exactă de lansare, deși Mark Zuckerberg promite că va fi dezvăluit complet în cursul anului viitor, clasându-se în gama superioară de produse lansate de Facebook. 

Noul dispozitiv include funcția de urmărirea ochilor și a feței. De asemenea, va avea senzori suplimentari care monitorizează mișcările ochilor și buzelor, rezultând avatare mai realiste și, prin urmare, interacțiuni virtuale mai captivante. Compania promite, totodată, o varietate de opțiuni de personalizare.

În ceea ce privește tehnologia de afișare, dispozitivul folosește ceea ce compania numește „optica clătite” pentru a oferi imagini de înaltă calitate într-un design compact. Optica Pancake funcționează prin plierea luminii din nou și din nou pentru a obține un design mai subțire decât lentilele actuale.

Sursă: vrscout.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>