UE deschide o investigație oficială privind achiziția Arm de către Nvidia, un acord de 40 de miliarde de dolari

Comisia Europeană a deschis miercuri o investigație referitoare la achiziția producătorului de cipuri ARM de către Nvidia, pe fondul îngrijorării că aceasta ar putea duce la preţuri mai mari, la opţiuni mai puţine şi la reducerea inovaţiilor, informează Reuters.

Acordul, prin care Nvidia, cea mai mare corporație multinațională specializată în dezvoltarea de procesoare grafice pentru calculatoare, stații grafice și dispozitive electronice mobile, ar cumpăra compania din Marea Britanie de la SoftBank în schimbul sumei de 40 de miliarde de dolari, a fost anunțat în septembrie 2020. 

Într-un comunicat de presă, vicepreședintele executiv al UE, Margrethe Vestager, a spus că tranzacția ar putea îngreuna accesul altor producători la tehnologia ARM. În centrul preocupărilor se află neutralitatea companiei. Comisia Europeană consideră insuficiente concesiile oferite de Nvidia în timpul evaluării preliminare, deși multinaționala a asigurat că va menține ARM drept furnizor neutru de tehnologie, pentru a elimina îngrijorările unor clienţi precum Qualcomm, Samsung Electronics şi Apple.

Potrivit Financial Times, autoritățile de reglementare din SUA și China ar putea, de asemenea, să arunce o privire oficială asupra înțelegerii. Separat, Marea Britanie investighează, de asemenea, potențialele sale implicații privind securitatea națională. Comisia a afirmat că va decide până pe 15 martie dacă va aproba sau bloca acordul.

Sursă: theverge.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>