Compania de sateliți a lui Jeff Bezos face echipă cu Verizon pentru a extinde acoperirea 5G

Kuiper, afacerea prin sateliți lansată de Amazon, face echipă cu Verizon pentru a extinde în continuare acoperirea 4G/LTE și 5G în zone îndepărtate ale globului. Prin noul parteneriat, viitorii sateliți ai Kuiper ar putea oferi conectivitate la viitoarele turnuri de celule Verizon, care nu necesită o infrastructură atât de costisitoare pentru a fi construite. 

Amazon a investit în proiectul Kuiper 10 miliarde de dolari pentru a lansa o constelație de 3.236 de sateliți pe orbita joasă a Pământului, cu scopul de a oferi acoperire de internet în bandă largă. 

Cu sateliții care orbitează la altitudini cuprinse între 590 de kilometri și 630 de kilometri, planul este acela de a oferi conectivitate în zonele îndepărtate și rurale, acolo unde internetul prin fibră tradițională nu funcționează. În timpul testării prototipului, Kuiper susține că sistemul său poate produce viteze de până la 400 Mbps.

Verizon ar putea construi turnuri 4G și 5G în zone rurale și greu accesibile. Prin eliminarea necesității de a instala fibră și cablu în aceste zone îndepărtate, afacerea ar putea extinde aria Verizon în zonele care suferă de conectivitate celulară scăzută. 

Atât Starlink, cât și Kuiper se bazează pe clienții individuali care cumpără antene personale, pentru a obține conectivitate de la sateliții care orbitează deasupra lor. Anul trecut, Kuiper a dezvăluit designul antenei sale de 12 inci, care măsoară aproximativ jumătate din dimensiunea antenei Starlink (deși SpaceX a solicitat recent o nouă licență de la FCC pentru o antenă mai mică de generație următoare). 

Starlink și Kuiper nu sunt singurele companii care speră să ofere acces la internet prin intermediul sateliților. O altă companie OneWeb a lansat deja o constelație de 358 de sateliți, în timp ce altă companie mai mică, Telesat, intenționează să lanseze o constelație de aproape 300 de sateliți. 

Sursă: theverge.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>