Cea mai mare comandă de vehicule electrice: Hertz vrea 100.000 de mașini Tesla

Hertz Corporation, o companie americană de închiriere de mașini, a comandat 100.000 de vehicule electrice Tesla, ca parte a unui plan ambițios de electrificare a flotei sale. O primă tranșă de Model 3 va fi disponibilă pentru închiriere de la începutul lunii noiembrie, pe principalele piețe din SUA și Europa. Anunțul vine la doar câteva luni după ce compania a scăpat de faliment. 

După dezvăluirea planului de achiziție, prețul acțiunilor Tesla a atins până la 998,74 de dolari la începutul zilei, crescându-și capitalizarea de piață la peste 1 trilion de dolari înainte ca prețul să scadă din nou. După cum notează CNBC, achiziția a clasat producătorul auto în topul companiilor cu un capital de piață de un trilion de dolari precum Apple, Amazon și Microsoft. 

Vestea achiziției a fost raportată pentru prima dată de Bloomberg, care spune că tranzacția este cea mai mare comandă de vehicule electrice de până acum, estimată la o valoare de 4,2 miliarde de dolari pentru Tesla. Acțiunile producătorului de automobile au crescut, iar Modelul 3 a devenit primul vehicul electric care a ajuns în topul topurilor de vânzări lunare din Europa în luna septembrie. La începutul acestei luni, compania a raportat vânzări record în al treilea trimestru, în ciuda lipsei de cipuri care afectează piața auto.

Sursă: theverge.com

Articolul precedent

Compania de sateliți a lui Jeff Bezos face echipă cu Verizon pentru a extinde acoperirea 5G

Facebook își schimbă numele în Meta. Rețeaua socială rămâne neschimbată

Articolul urmator