TSMC construiește o nouă fabrică de cipuri în Japonia, însă avertizează asupra aprovizionării „strânse” până în 2022

Cel mai mare dezvoltator de cipuri a anunțat că vrea să-și extindă producția cu o nouă fabrică în Japonia. Ideea s-a materializat în urma veniturilor sale din al treilea trimestru, însă compania avertizează că producția de cipuri va rămâne „strânsă” pe tot parcursul anului 2022, ca urmare a penuriei continue. 

Noua fabrică se va concentra pe producția de cipuri cu tehnologii mai vechi, în locul procesoarelor de ultimă generație oferite giganților de la Apple, AMD, Nvidia și Qualcomm, însă nu mai devreme de „sfârșitul anului 2024”. În prezent, compania încearcă să finalize planurile pentru noul proiect, având în vedere că fabrică din Japonia nu a primit încă aprobarea consiliului de administrație al TSMC. 

Dezvoltatorul a avertizat în luna aprilie că penuria ar putea dura până în 2022, motiv pentru care a decis să își majorează prețurile cu aproximativ 10% pentru cipurile sale avansate și cu aproximativ 20% produsele mai puțin avansate, atât pentru a reduce cererea, cât și pentru a ajuta la finanțarea investițiilor planificate. 

Compania a anunțat deja investiții în valoare de 100 de miliarde de dolari până în 2023 pentru a-și crește capacitatea de producție, care include centrul său de producție planificat de 12 miliarde de dolari în Arizona și noua fabrică din Japonia. 

Sursă: theverge.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>