Rabla Electrocasnice 202, sesiunea a doua, a fost confirmată

Cea de-a doua sesiune a programului Rabla Electrocasnice 2021 vine cu noi informații pentru cei care vor să-și schimbe produsul vechi cu un electrocasnic nou. Indiferent dacă faci sau nu parte din lista celor care au participat la prima sesiune, pentru a obține voucherul trebuie să te înscrii pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).  

Instituția a reconfirmat faptul că va organiza o nouă sesiune a programului Rabla Electrocasnice, având în vedere că sumele rămase după finalizarea primelor trei etape sunt încă disponibile. AFM nu a stabilit însă un calendar de desfășurare, iar unul dintre motive ar putea fi faptul că și-a schimbat conducere din nou, la începutul acestei luni. 

Din cele 198.800 de vouchere generate pentru acest an, în prima sesiune s-au folosite doar 109.700, adică 55% din total. Pentru întreg programul, Ministerul Mediului a alocat 75 de milioane de lei, însă a rămas neconsumată suma de 34 de milioane de lei, care urmează să fie portată în a doua sesiune.

„Programul va fi relansat în 2021, pentru suma rămasă disponibilă și pentru aceleași categorii de echipamente ca și în prima sesiune a anului 2021. La momentul actual, nu avem informații cu privire la data de relansare a programului. Suma de 34 de milioane de lei este în continuare alocată programului, nefiind redistribuită pentru alte programe”, au răspuns oficialii instituției pentru Economica. 

Sursă: economica.net

Articolul precedent

Oamenii de știință David Julius și Ardem Patapoutian sunt câștigătorii premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină în 2021

Noua serie iPhone 13 este disponibilă la precomandă și în România

Articolul urmator