Apelarea Wi-Fi pe smartphone-uri este acceptată de Airtel, Reliance Jio și Vodafone Idea

Apelarea W-Fi permite utilizatorilor să efectueze apeluri regulate în zonele de conectivitate reduse sau slabe cu ajutorul rețelelor de internet. Acest serviciu funcționează numai dacă operatorul de telecomunicații acceptă o astfel de tehnologie, iar abonatul are o conexiune puternică. 

În India, majoritatea operatorilor de telecomunicații oferă suport pentru apeluri Wi-Fi, inclusiv Airtel, Reliance Jio și Vodafone Idea, fără să perceapă costuri suplimentare pentru acest serviciu. Dacă apelul Wi-Fi este activat pe smartphone, acesta va utiliza rețeaua Wi-Fi conectată pentru a efectua apeluri vocale obișnuite. 

De exemplu, dacă sunteți la subsolul unei clădiri și aveți o conectivitate redusă a rețelei, dar un Wi-Fi puternic, veți putea în continuare să efectuați apeluri vocale regulate. Acest serviciu urmărește să îmbunătățească calitatea apelurilor și să reducă numărul acestora. 

Cum se activează apelarea Wi-Fi pe smartphone-urile Android

Majoritatea telefoanelor lansate recent sunt compatibile cu apelurile Wi-Fi. Utilizatorii pot verifica acest lucru pe telefoanele lor accesând setările de rețea și căutând opțiunea. Dacă opțiunea nu este disponibilă, atunci apelurile Wi-Fi nu sunt compatibile pe telefon. Urmați pașii simpli pentru a activa apelurile Wi-Fi pe telefoanele Android. 

Cum se activează apelarea Wi-Fi pe smartphone-urile iOS

Apelurile Wi-Fi pot fi activate cu ușurință, atâta timp cât operatorul de telecomunicații îl acceptă. Accesați meniul Setări, faceți clic pe Date mobile> Apeluri Wi-Fi. Opțiunea va apărea numai dacă operatorul de telecomunicații acceptă serviciul. Activați „Apelarea Wi-Fi pe acest iPhone”. 

Sursă: adgets.ndtv.com

Articolul precedent

Amazon lansează robotul care îți aduce berea pe canapea

Oamenii de știință David Julius și Ardem Patapoutian sunt câștigătorii premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină în 2021

Articolul urmator