Producătorul chinez de automobile Geely se mută pe segmentul premium al pieței de telefoane

Producătorul chinez de automobile Zhejiang Geely Holding a anunțat că fondatorul său, Eric Li, a lansat o nouă companie dedicată producției de smartphone-uri. Denumită Hubei Xingji Shidai Technology, firma a semnat un acord de cooperare strategică cu Zona de Dezvoltare Economică și Tehnologică din Wuhan pentru a-și stabili sediul central în orașul chinez central, unde va dezvolta dispozitive inteligente, inclusiv smartphone-uri, potrivit Geely. Înregistrările publice arată că Li deține în prezent 55% din companie. 

Pe lângă vehicule, Geely deține o bancă daneză, un startup care dezvoltă tehnologia software de control al vehiculelor și Geespace, o firmă din China care a primit aprobarea de la Beijing anul acesta pentru a produce sateliți cu orbită joasă pentru linia de mașini complet autonome. 

Scala investițiilor sale, care se întinde pe Europa, Asia de Sud-Est, China și Statele Unite, este unică în rândul firmelor auto chineze. Expedierile de telefoane către China pentru anul 2020 au atins 330 de milioane de unități, marcând un declin anual de 11%.  Chiar și așa, mărcile și-au crescut cota de piață după ce sancțiunile SUA au făcut ca Huawei, cândva dominantă, să se retragă de pe piață. Xiaomi, un rival de lungă durată al Huawei, și-a sporit vânzările pe piața internă și în străinătate și s-a clasat pentru prima dată pe locul doi în întreaga lume. 

În luna martie, fondatorul Xiaomi, Lei Jun, a declarat că multinaționala va intra oficial pe piața vehiculelor electrice și va investi 10 miliarde de dolari în sector în următorii 10 ani.

Sursă: gadgets.ndtv.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>