Gigantul american va investi aproximativ 370 de milioane de dolari într-un proiect de colaborare cu o serie de organizații pentru a construi într-un mod „responsabil” așa-numitul metavers, o lume digitală în care oamenii pot folosi diferite dispozitive pentru a se deplasa și a comunica într-un mediu virtual.
Facebook, cea mai mare rețea socială din lume, a investit puternic în realitate virtuală și realitate augmentată, dezvoltând diferite dispozitive căutate pe piață, cum ar fi căștile Oculus VR, ochelarii AR sau noile tehnologii pentru brățări. Având în vedere avântul tehnologic, compania a fost criticată pentru impactul său asupra siguranței online.
Compania a declarat că intenționează să colaboreze cu cercetători din patru domenii pentru confidențialitatea și siguranța datelor, astfel încât utilizatorii să obțină ajutor în situația în care observ ceva ce îi face să fie reticenți în metaverse.
Facebook s-a confruntat cu control asupra unei game largi de probleme legate de Internet, cum ar fi răspândirea dezinformării și impactul negativ al rețelelor sociale asupra adolescenților. Printre partenerii inițiali care iau parte la acest proiect se numără Universitatea Howard din Washington DC, care va cerceta istoria diversității din industria tehnologiei informației și modul în care aceasta ar putea modela oportunitatea în metavers.