O altă metodă prin care poți să face bani din muzică

S-a descoperit o nouă metodă prin care poți să faci bani din muzică. Dacă ești pasionat de un artist sau de o anumită piesă, poți să investești pentru a obține sume de bani lunar. În Coreea de Sud, a apărut un nou concept care te face să investești în drepturi de autor. 

Poți să cumperi acțiuni de la o companie care oferă dividende, însă noul concept îți oferă bani din drepturi de autor. Coreenii sunt cunoscuți pentru faptul că iubesc muzica, motiv pentru care au decis să facă bani din ceea ce le place să facă. Cu alte cuvinte, este ca și cum piesa muzicală ar avea acțiuni pe care poți să le cumperi sau să le vinzi. 

Un exemplu în acest sens este platforma sud-coreeană MusiCow, unde poți cumpăra anumite cote de drepturi de autor și unde artiștii pot să le împărtășească fanilor, investind în muzica lor. Potrivit companiei coreene, există două moduri prin care poți să investești. Prima variantă presupune organizarea de licitații pentru fani, iar cealaltă prin vânzare sau cumpărare, folosind platforma. 

Investitorii susțin că pot câștiga bani din vânzarea drepturilor la un preț mai mare decât cel din ofertă, însă majoritatea preferă să le dețină pe motiv că, în acest fel, primesc un venit lunar. Se vând anual peste 4.700 de drepturi pentru fiecare melodie. „În medie, profitabilitatea anuală este de circa 8%, iar redevențele drepturilor de autor sunt protejate până la 70 de ani după moartea compozitorului”, explică un oficial al site-ului.

Sursă: playtech.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>