Gitamini, robotul câine care te ajută să-ți transporți lucrurile

Piaggio Fast Forward, filiala unei firme italiene de automobile, și-a lansat al doilea robot, o versiune compactă a botului său Gita, denumit Gitamini. Robotul este format din două roți mari, un portbagaj central și un sistem de viziune automată pe care îl folosește pentru a-și identifica și urmări „stăpânul”. 

Mașinăria poate transporta până la 20 de kilograme în interior pe o distanță de 33 de kilometri. Este dotată cu camere și senzori, inclusiv cu radar, pentru funcțiile locomotorii. Dacă vreți ca robotul să se oprească din a vă urmări mișcările, tot ceea ce trebuie să faceți este să atingeți butonul de asociere. Robotul se va bloca și va folosi doar funcția vizuală, urmărindu-vă la viteze de până la 9 km pe oră. 

Portbagajul robotului poate fi blocat și modul de urmărire dezactivat, însă nu există funcții active de atenuare a furtului. Directorul executiv de la Piaggio Fast Forward, Greg Lynn, a declarat pentru publicația The Verge că este „puțin probabil ca un hoț să treacă neobservat cu robotul sub braț”, deoarece este un obiect care atrage atenția tuturor. În plus, mașinăria folosește o conexiune sigură la un telefon pentru a putea fi deblocată, actualizată și utilizată.

Sursă: The Verge

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>