Clive Sinclair, inventatorul computerului personal ZX Spectrum, a decedat

Clive Sinclair, care a inventat Sinclair ZX Spectrum, un computer personal timpuriu, a murit de cancer joi la 81 de ani, a confirmat familia sa. Sinclair a fost un inventator cu o listă impresionantă de produse electronice pe numele său, cum ar fi calculatorul său de buzunar, care a avut destul de mult succes. 

Născut în Anglia în 1940, Sinclair a avut talentul de a crea gadgeturi. Calculatorul de buzunar „slimline” Sinclair Executive, lansat în 1972, s-a vândut bine, probabil în mare parte datorită prețului său scăzut, și a fost expus la un moment dat la Muzeul de Artă Modernă. 

Computerele personale ZX de la Sinclair aveau un preț mai mic decât popularul Commodore 64 de atunci și erau apreciate de consumatorii din Marea Britanie. ZX Spectrum, poreclit „Speccy”, avea o tastatură de cauciuc și un afișaj color și, în cele din urmă, o bibliotecă de mii de jocuri. Primul model avea 16 KB de memorie RAM și s-a vândut cu 125 GBP, aproximativ 170 USD. ZX Spectrum a vândut aproximativ 5 milioane de unități în întreaga lume, înainte de a fi întrerupt în 1992. 

În ciuda faptului că a fost numit cavaler în 1983 pentru contribuțiile sale la industria calculatoarelor din Marea Britanie și că a fost un pionier în domeniul electronicii de larg consum, Sinclair a preferat dispozitivele sale decât un calculator obișnuit. El a spus că internetul și e-mail-ul sunt „enervante” și nu le-a folosit.

Sursă: The Verge

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>