Startup-ul care susține că va livra mașini zburătoare în 2024

Xpeng Heitech, o companie care dezvoltă mașini zburătoare, susținută de producătorul de vehicule electrice Xpeng, a declarat miercuri că va livra mașini zburătoare către clienții săi  începând cu anul 2024. 

Startup-ul, fondat în 2013 și finanțat de directorul executiv companiei Xpeng, He Xiaopeng, are acum 400 de angajați și intenționează să-și extindă forța de muncă până la 700 de persoane până la sfârșitul acestui lui 2021, a declarat fondatorul companiei Zhao Deli pentru Congresul Mondial al Vehiculelor pentru Energie Nouă. 

Zhao a explicat că modelul lui Xpeng Heitech va putea fi condus și pe șosea. Mașina va putea parcurge peste 600 de kilometri pe drum cu o singură încărcare, dar Zhao nu a spus cât de departe poate zbura de fiecare dată. 

Alți producători de automobile care dezvoltă mașini zburătoare în China includ Terrafugia de la Geely, care construiește o fabrică în centrul orașului Wuhan, dar și intențiile porducătorului german Volkswagen AG care, în ultimul timp, s-a arătat interesat de industria auto chineză. Cu toate acestea, autoritățile de reglementare din China au implementat reguli detaliate privind vehiculele care zboară.

Sursă: gadgets.ndtv.com

Articolul precedent

Microsoft adoptă conectarea prin cod pentru toate conturile și aplicațiile

Se așteaptă ca noile Apple AirPods 3 să apară în cursul lunii octombrie

Articolul urmator