Agenția spațială a împărtășit imagini spectaculoase cu cele patru nebuloase (nori gazoși care formează stele) pe pagina sa oficială de Instagram. Oferind context pentru imagini, NASA a declarat că fotografiile surprind Nebuloasa Vulturului, Nebuloasa Omega, Nebuloasa Trifidă și Nebuloasa Lagună, formațiuni cerești „compuse din hidrogen, heliu și carbon”, la fel ca noi, corpurile umane.
În postarea de pe platforma de socializare, NASA a spus: „Nebuloasele sunt nori de gaze și praf care formează stele uluitor de frumoase. Aici sunt prezentate patru dintre cele mai faimoase imagini cunoscute ale nebuloaselor capturate de telescopul spațial Spitzer”.
Potrivit specialiștilor de la NASA, ne-ar lua câteva sute de ani ca să ajungem la cea mai apropiată nebuloasă de Pământ. „La aproximativ 700 de ani-lumină distanță, chiar dacă ai putea călători cu viteza luminii, ți-ar lua încă 700 de ani pentru a ajunge acolo. Cea mai apropiată nebuloasă conține rămășițele unei stele pe moarte, numită Nebuloasa Helix”, se arată în legenda care a însoțit fotografiile.
O echipă de astronomi din anii 1950 a făcut „măsurători pe distanță brute la unele dintre stelele care constituie aceste patru nebuloase”. Ca urmare, echipa a reușit să deducă existența brațului Săgetător care, la rândul său, a furnizat unele dintre primele dovezi ale structurii spirale a galaxiei noastre, spun specialiștii din cadrul agenției spațiale.
Sursă: gadgets.ndtv.com