Xiaomi dezvăluie ochelari inteligenți cu ecran MicroLED

Producătorul chinez a anunțat anterior că lucrează la o pereche de ochelari smart, concept denumit Xiaomi Smart Glasses. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru The verge că nu intenționează să-i scoată pe piață, însă Xiaomi a dezvăluit suficiente detalii pentru a face ca produsul concept să pară oarecum plauzibil pentru un anumit moment în viitor.

Ochelarii Xiaomi au un factor de formă relativ convențional, însă comparativ cu ochelarii Stories care au fost anunțați recent de Facebook și Ray Ban, aceștia au un afișaj care poate fi folosit pentru funcții AR. Xiaomi spune că a mers cu un sistem monocrom MicroLED datorită „densității sale mai mari de pixeli și a duratei de viață mai lungi, având în același timp o structură mai simplă” spre deosebire de OLED. Compania spune că ochelarii MicroLED permit un afișaj mai compact și o integrare mai ușoară a ecranului. 

Ochelarii sunt percepuți ca un dispozitiv Android independent care nu necesită o conexiune telefonică constantă. Xiaomi a făcut o remarcă în acest sens, spunând că aceștia ar putea chiar să-ți înlocuiască telefonul într-o bună zi. Conceptul funcționează pe baza unui procesor Arm cu patru nuclee nespecificat, alături de module Wi-Fi și Bluetooth, o baterie și o cameră de cinci megapixeli. 

Xiaomi spune că ochelarii cântăresc doar 51 de grame, iar după informațiile dezvăluite cu ceva timp în urmă, ochelarii nu vor fi disponibili publicului, cel puțin nu în viitorul apropiat. Demonstrația conceptului este un indicator clar că Xiaomi vrea să fie considerat un jucător în spațiul AR.

Sursă: The Verge

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>