Lupta dintre Amazon și SpaceX continuă. Elon Musk vrea să lanseze două proiecte care ar afecta dezvoltarea de sateliți Starship

Amazon a criticat SpaceX, într-o luptă durabilă asupra planurilor celor două companii de a construi rețele de satelit concurente. Conflictul, purtat în cadrul unor depuneri îndelungate către Comisia Federală pentru Comunicații, nu pare a fi ceva nou, însă de data aceasta, Amazon a trimis oficialilor FCC o listă a problemelor din trecut ale lui Elon Musk cu alte autorități de reglementare, realizând cea mai agresivă încercare de până acum de a împinge înapoi calendarul rapid al SpaceX pentru desfășurarea sateliților săi în bandă largă, informează The Verge. 

Lupta dintre cei doi giganți americani a luat naștere la începutul acestui an, când SpaceX a propus o actualizare a rețelei sale Starlink, o vastă constelație de sateliți pe orbita joasă a Pământului, concepută pentru a transmite internet în bandă largă către zonele rurale care au o conexiune slabă sau inexistentă la internet. În prezent, SpaceX are peste 1.700 de sateliți în acțiune, cu aproximativ 100.000 de clienți beneficiază de aceste serviciile de internet într-o fază beta. În planurile de dezvoltare ale companiei Amazon, Jeff Bezos planifică, de asemenea, o rețea de sateliți similară numită Kuiper cu mai mult de 3.000 de sateliți.

SpaceX a depus o cerere de modificare a propunerii către FCC în cursul lunii trecute, cerând Comisiei să aprobe două planuri de implementare a sateliților Starlink în viitor. De partea cealaltă, Amazon a declarat mai târziu că strategia SpaceX de a propune două planuri care se exclud reciproc creează un precedent și „necesită eforturi semnificative” pentru ca FCC și alte companii să examineze. 

În ultima sa înregistrare, Amazon a recunoscut că este „bine poziționat” pentru a evalua propunerile, dar a adăugat că „această povară poate cântări mai mult” asupra celorlalte companii care au comentat planul SpaceX. Companiilor li se acordă timp pentru a analiza și a se opune planurilor propuse de alte companii, în cazul în care există șansa ca acestea să interfereze cu operațiunile lor.

SpaceX dorește să implementeze o generație îmbunătățită de sateliți, însă această strategie Această strategie de producție este oarecum asemănătoare cu planurile de dezvoltare Starship. În lumea rachetelor SpaceX, abordarea iterativă a supărat autoritățile de reglementare.

Sursă foto: fuentitech.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>