Comercializarea noului iPhone 13 ar putea fi interzisă în 14 țări

Noul dispozitiv urmează să fie lansat în următoarele săptămâni, însă ar putea fi primul smartphone de pe piață care vine cu opțiunea de a transmite mesaje de urgență direct prin rețeaua de sateliți, astfel că noua tehnologie nu va putea fi implementată în toate regiunile care pun în vânzare produse Apple. 

Sursele sigure spun că atât noul iPhone 13, cât și alte dispozitive de acest fel, vor fi interzise în țări precum Bangladesh Burma, Ciad, China, Coreea de Nord, Cuba, Etiopia, India, Nicaragua, Rusia, Sri Lanka, Sudan, Sudanul de Sud și Turkmenistan din cauza faptului că legea interzice comercializarea dispozitivelor de comunicare care pot fi conectate la sateliți.

Pentru a putea introduce viitoarele dispozitive și în statele care interzic prin lege această funcție, compania ar putea limita conectivitatea prin sistemul de sateliți, începând cu SUA și alte câteva regiuni, informează Bloomberg. Totuși, nu este sigur nici dacă funcția 5G prin satelit va fi disponibilă odată cu lansarea noului iPhone 13, însă aceasta ar putea fi activată printr-o actualizare de soft, mai târziu în 2022. 

Producătorul american obișnuiește să modifice hardware-ul telefoanelor în funcție de zonă, astfel că unele versiuni de iPhone 13 ar putea incompatibile cu această tehnologie. În China, noul iPhone 13 oferă un slot cu două cartele SIM fizice în locul integrării eSIM, iar în alte regiuni ale lumii, serviciile FaceTime sau iMessage sunt blocate, astfel că nu vor apărea în software-ul smartphonului. În plus, cu exceptând Statele Unite, Apple nu integrează  antene 5G mmWave pe telefoanele mobile. 

Sursă foto: youtube.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>