Google face un anunț către Europa: va investi un miliard de euro în Germania

Gigantul american dețin în prezent o putere financiară incredibilă și, cu toate că cei mai mulți asociază compania cu Statele Unite ale Americii, Google își pune amprenta tot mai mult pe teritoriul european. 

Potrivit surselor, compania vrea să investească un miliard de euro, investiție care nu visează un nou centru, așa cum ar crede mulți, ci o infrastructură cloud, menită să deservească Europei, la care se adaugă o sursă semnificativă de energie regenerabilă pentru funcționarea respectivei ferme de servere. Într-un comunicat de presă, grupul american a informat că până în 2030, investițiile în infrastructurile digitale şi energia curată din Germania se vor ridica la un miliarde de euro. 

Centrul său de cloud situat în Hanau, un oraș în vecinătate cu Frankfurt, se întinde pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, însă după planurile grupului american va ajunge să ocupe mult mai mult decât atât. Mai mult decât atât, Google intenţionează să creeze, în paralel, un nou centru de stocare a datelor la Brandenburg, Berlin.

Având în vedere noul trend pentru dezvoltarea unor structuri care să ofere energii regenerabile și un impact redus asupra mediului înconjurător, compania va investi în instalații de energie regenerabilă, solară și eoliană, pe toată întinderea Germaniei, dorind să acopere cel puțin 80% din necesarul energetic pe cont propriu, fără să apeleze la rețeaua națională de curent.

În contextul dat, grupul american va încheia un contract și cu subsidiara germană a grupului francez de utilități Engie care îi va livra  o cantitate de 140 de megawați în energie verde.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>