Dezvăluit în cadrul evenimentului AI Day de la Tesla, cipul personalizat al producătorului auto va arăta continuarea integrării verticale a companiei, potrivit directorului senior al hardware-ului Pilot automat de la Tesla, Ganesh Venkataramanan. Cipul D1, care face parte din sistemul supercomputer Dojo al Tesla, folosește un proces de fabricație de 7 nm, cu 362 teraflopuri de putere de procesare, a explicat acesta, susținând că tehnologia Tesla va fi cel mai rapid computer de formare AI.
Chipmaker Intel, producătorul de plăci grafice Nvidia și start-up-ul Graphcore se numără printre producătorii de cipuri pe care companiile le pot folosi în dezvoltarea modelelor AI. Venkataramanan a adăugat că cipurile pot ajuta la recunoașterea unei varietăți de articole din fluxurile video colectate de camerele din vehiculele Tesla, iar instruirea modelului necesită o muncă de calcul extinsă. Potrivit CEO-ului Tesla, Elon Musk, cipul Dojo ar trebui să fie operațional până anul viitor. Tot în cadrul evenimentului AI Day, Musk a precizat că producătorul de automobile va lansa anul viitor un prototip de robot „Tesla Bot”, conceput pentru lucrări periculoase, repetitive sau plictisitoare pe care oamenii nu țin neapărat să le facă.
Evenimentul AI Day a avut loc pe fondul unui control crescut asupra siguranței și capacității sistemului avansat de asistent al conducătorului auto „Full Self-Driving”. Musk nu a comentat această funcție, dar a spus că este încrezător în obținerea unui condus complet automat cu o siguranță sporită. La începutul acestei săptămâni, autoritățile de reglementare din SUA au deschis o anchetă asupra sistemului de asistență a șoferului Tesla din cauza accidentelor în care au fost implicare mașinile producătorului auto.