Elon Musk dezvoltă un robot umanoid pentru muncă fizică

Elon Musk, directorul executiv de la Tesla și SpaceX, a anunțat în cadrul unei transmisii că lucrează la un proiect umanoid care va fi dezvăluit în cursul anului viitor. Musk a spus că este conceput pentru a îndeplini sarcini „nesigure, repetitive sau plictisitoare”. Tesla își va folosi experiența cu tehnici de inteligență artificială (AI) și învățare automată (ML) pentru a construi robotul. Totodată, compania a dezvăluit o privire asupra modului în care ar arăta prototipul gata de lansare. 

Robotul umanoid biped, realizat să ia forma unui om, ar urma să fie dezvoltat în cadrul laboratoarelor Tesla și să poată funcționa autonom pentru a realiza diverse activități umane. Cei care sunt însă speriați de ideea unui robot de genul celor din filmele SF care ar putea răni oameni sunt însă asigurați de Musk că nu va fi cazul. Pe site-ul său, Tesla a declarat că este în căutarea inginerilor mecanici, electrici, de comandă și software pentru a-și valorifica expertiza dincolo de flota de vehicule. Robotul va avea o înălțime de 1,8 m și o greutate de 57 kg. Se va putea deplasa cu o viteză de 5 km/h și ar putea transporta 20 kg de greutate. 

Musk spune că Tesla Bot ar putea avea un prototip funcțional anul viitor, însă nu este clar ce va putea face robotul în acel stadiu. Având în vedere și faptul că software-ul Autopilot și Full Self-Driving de la Tesla nu este nici pe departe gata pentru a prelua funcțiile de condus autonom, probabil că și acești roboți vor trebui antrenați pe parcursul multor ani pentru a naviga pe străzi la un nivel cât de cât apropiat de cel al oamenilor.

Sursă foto: cnet.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>