UE vrea să introducă un singur tip de adaptor AC pentru toate produsele smartphone vândute în spaţiul comunitar

Legiuitorii Uniunii Europene analizează acum și posibilitatea standardizării unui singur tip de adaptor AC, pentru toate dispozitivele mobile comercializate în țările din UE, după obligativitatea acceptării conectorului USB-C. În cazul în care legea va fi votată, va dispărea competiția pe segmentul tehnologiilor de încărcare, toate implementările funcționând după același standard. 

Dacă prin adoptarea conectorului USB-C putem scăpa în sfârşit de vechiul format micro-USB (Micro-B), standardizarea adaptorului de alimentare elimină orice dubii la cumpărarea unui nou smartphone, acesta fiind garantat să funcționeze cu orice adaptor AC pe care îl deții deja, inclusiv funcția de încărcare rapidă. Din păcate, pentru oricine a cumpărat un iPhone sau tabletă iPad în ultimii ani, vechile adaptoare bazate pe formatul Lightning devin inutile, acestea nemaifuncționând nici măcar cu noile generații de produse Apple.

Comisia Europeană a efectuat un sondaj privind smartphone-urile vândute în Uniunea Europeană și a constatat că 29% au folosit un conector USB micro-B în 2018. În 2019, 29% dintre dispozitivele vândute au folosit un conector USB-C, în timp ce 21% au folosit Lightning. Legislația este în curs de elaborare, dar nu au fost oferite detalii.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>