YouTube introduce o nouă comandă pentru derularea clipurilor video

Platforma de streaming introduce o nouă comandă bazată pe gesturi, cu scopul de a ușura derularea clipurilor video. Anul trecut, YouTube a înlăturat una dintre cele mai des accesate funcții din aplicația pentru mobil, cea care permitea saltul la orice poziție din clipul aflat în redare prin simpla atingere a barei de căutare, informează Go4it. 

Frustrarea utilizatorilor legată de atingerile accidentale din partea de jos a ecranului a făcut ca inginerii de la Google să elimine cu totul această funcție, însă fără a oferi o alternativă  la fel de comodă. În forma sa actuală, trebuie aduci pe ecran bara de derulare oriunde pe suprafața touch, după care ții apăsat și tragi de simbolul roșu care indică poziția curentă. Sunt necesare două interacțiuni distincte și, pe lângă acestea,trebuie să nimerești și poziția afișată, ceea ce nu este tocmai ușor pentru videoclipurile aflate la începutul redării sau spre finalul acesteia. 

Noua funcție este ceva mai simplă, deși se bazează tot pe eficiența gesturilor touch. Tot ceea ce trebuie să faci acum este un tap-and-hold aplicat oriunde pe ecran, după care tragi spre stânga sau spre dreapta pentru a muta poziția afișată în bara de derulare. Navigarea este asistată atât prin afișarea timpului, cât și cu imagini care reflectă poziția de redare selectată. La fel ca până acum, controlul obținut nu este foarte precis, însă poate fi suficient pentru cea mai mare parte a utilizatorilor.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>