România ajuns în topul țărilor cu sistemele controlate de hackeri

Atacurile cibernetice de tip ransomware a atins noi recorduri în prima parte a acestui an, cu 304,7 milioane în România. Malware este un program special conceput de hackeri care are drept scop obținerea accesului la sistemul unui sau mai multor utilizatori. În ceea ce privește topul la nivel mondial din punct de vedere al răspândirii acestor tipuri de programe rău-intenționate, România se clasează pe locul 9, informează Playtech. 

În prima jumătate a anului, reprezentanții companiei SonicWall au înregistrat un număr de 2,5 miliarde de atacuri cibernetice, însă lucrul îngrijorător este legat de faptul că apar tot mai multe variante noi de malware. Spre deosebire de aceeași perioadă a anului trecut, în prezent numărul acestora este în creștere cu 54%. 

Fiind cele mai întâlnite metode de atac în momentul de față, reprezentanții de la SonicWall au dezvăluit un număr record de circa 304,6 milioane de astfel de atacuri în primele șase luni din an. Hackerii vizează cel mai mult sectorul guvernamental, cotând de trei ori mai multe atacuri comparativ cu 2020. De la începutul anului și până acum, clienții guvernamentali au suferit de 10 ori mai multe tentative de ransomware. 

Locul doi este ocupat de sectorul educației care a înregistrat o creștere de 615%, urmat de sectorul sănătății cu 594% și comerț 264%, potrivit experților în securitate de la SonicWall. Raportul monitorizează informații despre dispozitive globale, care includ mai bine de 1,1 milioane de senzori de securitate și 215 țări și teritorii.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>