Huawei iese din topul producătorii de smartphone-uri din China

Compania a decăzut în clasamentul celor mai buni producători de smartphone-uri la nivel mondial, ocupând acum un loc destul de jos chiar în țara de origine. Potrivit cercetărilor de piață realizate de IDC în al doilea trimestru din acest an, Huawei intră în categoria „altele” pe piața dispozitivelor inteligente din China. 

În topul celor cinci mari producători pe plan intern se situează doar companii autohtone, exceptând gigantul Apple, care ocupă locul al patrulea. În capul listei se situează compania Vivo, în creștere cu 23% pe piață față de aceeași perioadă a anului trecut, urmată de Oppo, care a crescut cu 17,3%. Xiaomi, un brand care a început să prindă popularitate și în România, ocupă onorabilul loc trei, urmat de Apple și Honor. După cum se poate observa, Huawei lipsește cu desăvârșire și nu din cauza lipsei serviciilor Google.

În ultimul an, Huawei s-a confruntat cu imposibilitatea de a produce noi cipuri și interdicția accesului la componente 5G pentru smartphone-uri. Astfel, pe fondul pandemiei, compania a produs cu mult mai puține unități decât în anii trecuți, iar modelele lansate, foloseau în principal antene 4G, informează Go4it. Având în vedere că statul chinez are o înclinație destul de mare către tehnologiile 5G, produsele Huawei nu au mai reprezentat un interes pentru iubitorii de smartphone. În cel de-al doilea trimestru al acestui an, s-au vândut 78,1 milioane de smartphone-uri în China, înregistrând o scădere a pieței cu circa 11% față de aceeași perioadă din 2020.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>