Europa Clipper va ajunge pe luna înghețată a lui Jupiter la bordul navei Falcon Heavy de la SpaceX

Nava spațială Europa Clipper își va începe călătoria spre luna înghețată a lui Jupiter la bordul unei rachete Falcon Heavy construită de SpaceX. Se estimează că NASA va trebui să achite lui Elon Musk suma de 178 de milioane de dolari pentru lansarea vehiculului care a fost programat în octombrie 2024, informează TheVerge. 

Prin această misiune, cercetătorii vor să colecteze mai multe date care i-ar putea ajuta să-și facă o părere în legătură cu structura corpului ceresc, despre care se crede că ar avea un ocean ascuns sub scoarța înghețată. Clipperul este echipat cu instrumente care îi vor ajuta pe oamenii de știință să-și dea seama dacă luna ar putea susține viața. De ani de zile, proiectul interplanetar, în dezvoltare de către NASA, a fost forțat, pe cale legală, să lanseze sistemul de lansare spațială (SLS). 

Întrucât SLS nu este încă operaţională, nava spațială Falcon Heavy a fost folosită în misiuni comerciale şi guvernamentale de la zborul său inaugural din 2018. Aceasta are o putere de tracţiune de aproximativ 22 de milioane de newtoni la decolare, echivalentul a aproximativ optsprezece aeronave Boeing 747.

Orbitalul va fi dotat cu camere şi spectrometre pentru a produce imagini de înaltă rezoluţie şi hărţi de compoziţie ale suprafeţei şi atmosferei, precum şi cu un radar pentru a pătrunde în stratul de gheaţă şi a căuta apă lichidă în subteran, relatează AGERPRES. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>