Cum puteți bloca alți utilizatori pe Google Drive

Google Drive este cunoscut pentru stocarea, sincronizarea și editarea fișierelor personale, însă o mare parte din adevărata putere a platformei constă în aspectele sale colaborative, mai ales dacă utilizați unele dintre ofertele plătite ale Google, cum ar fi Workplace sau G Suite Business. Politica de partajare Google Drive a fost întotdeauna destul de liberală, deoarece nu există nicio restricție sau un al doilea strat de confirmare pentru partajarea cu o altă persoană. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți o adresă validă de gmail în interfața de partajare. 

Google Drive oferă utilizatorilor posibilitatea de a bloca accesul pentru alte conturi în partajarea fișierelor cu scopul de a preveni potențialele hărțuiri și spam pe platformă. Funcția va fi lansată în următoarele două săptămâni și va împiedica, de asemenea, conturile să acceseze fișierele pe care le-ați partajat în trecut. Este de menționat faptul că va elimina toate fișierele lor anterioare din unitate, iar blocarea unui anumit cont Google pe Drive s-ar putea sfârși prin blocarea acestuia pe alte servicii Google într-un fel sau altul. 

Conform informațiilor oferite pe pagina de asistență Google, opțiunea de blocare apare dacă apăsați click dreapta pe un fișier pe care vi l-au distribuit în Drive. Există, totodată, o opțiune de a debloca conturile utilizatorilor mai târziu în cazul în care vă răzgândiți. Chiar dacă  fac parte dintr-un serviciu colaborativ, partajarea funcțiilor poate fi ușor abuzată de actorii săi, la fel ca în cazul rețelelor de socializare tradiționale. 

Articolul precedent

BCR le oferă tinerilor din județul Alba 60 de burse la cursurile de formare în IT ‘Generația Tech’

Europa Clipper va ajunge pe luna înghețată a lui Jupiter la bordul navei Falcon Heavy de la SpaceX

Articolul urmator